Eerste hulp bij een oorontsteking

Oorontsteking kan ontzettend vervelend zijn, vooral bij kinderen. Het gaat vaak gepaard met koorts en flinke pijn. Een reguliere arts zal vaak paracetamol en eventueel antibiotica voorschrijven, maar zelf kan je ook natuurlijke middelen gebruiken tegen een oorontsteking.

* een UI

Snijd een biologische rode ui en doe deze in de zakdoek en leg dit een paar minuten op of tussen een warme kruik. Als het warm is, knijp dan de ui uit in de doek zodat de vloeistoffen vrij komen en leg dit kompres op het oor. Tussen ui en oor zit nu maar 1 dunne laag zakdoek. Fixeer met een -wollen- sjaal of muts en laat dit ongeveer een half uur zitten. Nadien de oren warm houden, niet op tocht staan.

Het werkt nog beter als je wat wol achter de ui in de zakdoek doet, zodat de warmte mooi gereguleerd blijft. Ook kan je de ui in de zakdoek rollen en achter het oor wikkelen in plaats van erop.

Let op: te gebruiken vanaf 1 jaar en NIET bij een loopoor of open verbinding in het oor!!

* Tea Tree olie (Melaleuca Alternifolia)

Tea Tree olie wordt gemaakt van bladeren van de theeboomolie die oorspronkelijk alleen in Australië voorkwam. Door zijn reinigende en ontstekingsremmende werking  kan de olie goed ingezet worden bij diverse wondjes en ontstekingen zoals oorontsteking.

Hoe gebruik je de olie?

Vermeng 1 druppel etherische olie met een scheutje basisolie, zoals kokosolie, amandelolie of sesamolie. Smeer dit achter het pijnlijke oor, op het bot en eventueel aan de achterkant van de oorschelp. Het werkt nog sterker als je ook een druppel lavendel erbij mengt.

Let op: te gebruiken vanaf 1 jaar en NIET bij een loopoor of open verbinding in het oor. Niet IN het oor druppelen.

MANUKA HONING

Wist je dat de heilzame werking van Manuka honing komt doordat de bijen die de honing maken vooral vliegen op de tea tree bomen? Deze honing gebruik je niet door baksels omdat dat te duur is, maar een lepeltje honing per dag kan je immuunsysteem een boost geven. Tea Tree geeft deze honing dus zijn heilzame werking.

Bron ui, oor

Bron olie: doterra.com

Een gedachte over “Eerste hulp bij een oorontsteking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *