DIY: zelf een warmtekussentje maken

Heb je last van een stijve nek, stramme schouders of  buikpijn (menstruatiepijn, krampen, of teveel gegeten), dan kan je dat heel makkelijk aanpakken met een warmtekussentje. En gelukkig kan je die heel snel zelf maken! Heerlijk warm (of juist koud) en rustgevend voor de lavendelgeur. 

Wat heb je nodig?

– 1 grote sok en wat touw of lint

– 1 kilo rijst (liefst biologisch)

– etherische lavendelolie

– eventueel nog wat losse lavendelblaadjes

En zo maak je het warmtekussentje:

Doe de rijst in een kom en druppel hierover wat lavendelolie. Meng goed en voeg eventueel nog wat losse lavendelbloemetjes toe, Vervolgens doe je de rijst in een sok en sluit je die met een lint of touwtje. Voor gebruik kan je nog wat lavendelolie op de sok druppelen.

Ik ben er geen voorstander van om dit te verwarmen in de magnetron (ik heb er niet eens een) dus je kan hem op een warme verwarming leggen. Ook kan je op een pan met kokend water een deksel leggen met de holle kant naar boven. Daarop leg je dan het kussentje; dan wordt het heel heet en blijft het toch droog.

Tip:

Als koud kompres leg je het kussentje even in de vriezer, ook fijn bij hoofdpijn, kiespijn of op blauwe plekken. Leg hem dan niet recht in de vriezer maar een beetje rond.


Wil je meer weten over de fijne -en pure- oliën van doTERRA, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op via info@gezondmetfemke.nl . Ook voor gratis voorlichtingen of kennismakingen met de olie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *