DIY: Lotion massage bars (‘verzorgings/ massagerepen’)

Wil je graag iemand een massage geven, of zoek je verantwoorde verzorgingsproducten om je huid mee in te smeren? Maak dan eens deze massage ‘repen’. Heel simpel te maken met behulp van een siliconen bakvorm!

Wat heb je nodig?

Ik heb meteen een paar repen of vormpjes gemaakt maar de hoeveelheid die je gebruikt is afhankelijk van de maat van je siliconen vorm(pjes). Mocht je meer of minder willen maken dan kan je uiteraard de hoeveelheden aanpassen.

  • 1 cup cacaoboter
  • 1/2 cup kokosolie
  • 1/2 theelepel amandelolie
  • Etherische olie zoals lavendel, wild orange of Deep Blue
  • Siliconen vorm

(ik heb maatvormpjes voor cups, als je dat niet hebt: 1 cup is ongeveer 240 ml)

En zo maak je het

Verhit de cacaoboter, kokosolie en amandelolie au bain-marie en roer totdat alles gesmolten is. Giet het mengsel in de siliconen vormen. Je hebt ook hartjesvormpjes of bloemen, heel leuk mocht je het cadeau willen geven.

Voeg als laatste de etherische olie toe, dit kan ook verschillend zijn als je meer vormpjes maakt. Ik gebruikte bij een aantal vormpjes ieder 1 druppel lavendel en sprenkelde er nog wat extra lavendelblaadjes overheen. Bij de andere voegde ik een druppel wild orange toe voor die heerlijke geur, maar je kan ook een echte massagereep maken met Deep Blue of Wintergreen olie (*).

Plaats de vorm minimaal een uur in de koelkast, of nog beter in de vriezer, om uit te harden. Als ze hard zijn kan je de repen makkelijk uit de vormpjes ploppen. Bewaar ze in een afgesloten bak of pot in de koelkast. De massagebar zal smelten in je hand waardoor het makkelijk masseren is! Maar je kan ze dus ook heerlijk gewoon als lichaamsverzorging gebruiken!

Weet wat je smeert!

(*)Deep Blue of wintergreen olie niet gebruiken bij onder andere zwangerschap of hoge bloeddruk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *