DIY Magnesiumspray

Heb je last van spierspanning, krampen, onrustige benen of andere klachten zoals geprikkeldheid en stress? Dat kan duiden op een magnesiumtekort! Je kan hiervoor magnesiumsupplementen slikken, bij voorkeur de citraatvorm omdat dit de best opneembare magnesiumpil is. Maar magnesium wordt nog beter opgenomen via de huid, door een (voeten)bad met magnesiumvlokken of een magnesiumspray. En het fijne is: die kan je zelf maken!

Wat heb je nodig?
  • 50 ml sprayflesje, liefst van donker glas
  • 25 gram magnesium vlokken, bij voorbeeld van Zechsal of De Tuinen
  • 40 ml. warm water: dit moet gefilterd of een tijdje gekookt zijn. Je kan ook gedestilleerd water gebruiken maar het meeste gedestilleerde water in de winkels is niet voor lichamelijk gebruik. (Je kan trouwens ook zelf destilleren). Een andere optie is bronwater uit een fles maar dan is het iets minder lang houdbaar.
  • eventueel een druppel etherische lavendelolie voor extra ontspanning

En zo maak je de magnesiumspray

Kook het water. Doe de magnesiumvlokken in een glazen maatbeker en voeg het hete water toe, nu goed roeren tot de vlokken zijn opgelost. Dan even af laten koelen.

Als het mengsel is afgekoeld kan je etherische olie toevoegen en het mengsel in een schone glazen sprayfles gieten.

Even licht schudden voor gebruik.

Het kan een beetje prikken als je een wondje hebt, dus zoek altijd een stukje onbeschadigde huid. Begin met 1 spraytje op bij voorbeeld de benen of gevoelige plekken qua spierspanning.


NB: ik ben geen arts, ga bij twijfel of aanhoudende klachten altijd naar een dokter. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *