DIY: luchtverfrisser (huisspray) maken!

Luchtverfrissers, bij de meeste mensen staan ze in de wc, maar soms worden ze ook gebruikt voor in huis of in de auto. De gemiddelde luchtverfrisser bestaan uit synthetische geurstoffen die klachten kunnen geven, vooral als je astmatisch bent. Het is heel simpel om zelf een lekkere spray te maken!

Wat heb je nodig?
  • glazen sprayflesje, liefst van donker glas – 50 ml
  • jenever
  • etherische olie naar wens

Vul het flesje 3/4 met jenever en voeg etherische olie naar wens toe. Ik ben dol op citrus dus heb de Citrus Bliss gebruikt, een mengsel van onder andere sinaasappel, citroen, grapefruit, mandarijn, bergamot en vanille. Heerlijk fris en verkwikkend voor de geest.. een vrolijke geur!

Daarbij heb ik wat geranium olie toegevoegd, een prachtige olie die voor veel doeleinden te gebruiken is. Je kan hem inzetten voor een onrustige huid, maar ook een nerveuze geest.

 

Een gedachte over “DIY: luchtverfrisser (huisspray) maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *